ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ- ΟΔΗΓΙΕΣ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ- ΟΔΗΓΙΕΣ
Κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα, σε αρκετά σημεία πέφτουν βεγγαλικά όπου προκαλούν
έναν δυνατό και οξύ κρότο. Υπάρχουν αρκετά σκυλιά τα οποία παρ' όλο που δεν έχουν δείξει ότι
τρομάζουν, η ένταση του θορύβου, μπορεί να τους δημιουργήσει έντονο stress και αυτό είτε να του δημιουργήσει κατά περίπτωση, ανεπιθύμητες συμπεριφορές, είτε στην χειρότερη
των περιπτώσεων να προκληθεί στο σκυλί κάποιο ατύχημα. Αυτό ονομάζεται ΚΡΟΤΟΦΟΒΙΑ .


Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις γάτες.
Αυτές τις μέρες δεν αφήνουμε τα σκυλιά μας στο μπαλκόνι είτε δεμένα, είτε ελεύθερα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να πηδήξουν στο κενό ή να κρεμαστούν. Επίσης στην διάρκεια της βόλτας, το σκυλί θα πρέπει να είναι πάντα δεμένο με το λουρί του και να το ελέγχουμε.
Κατά την κορύφωση της βραδιάς της Αναστάσεως, επειδή το φαινόμενο ρίψης βεγγαλικών θα κορυφωθεί σε ένταση και συχνότητα, για εκείνα τα 10-15 λεπτά θα πρέπει να βάλουμε το κατοικίδιο μας σε έναν χώρο στο σπίτι όπου θα είναι ο πιο ήσυχος χώρος σε σχέση με τα άλλα δωμάτια. Δηλαδή σε ένα δωμάτιο όπου οι εξωτερικοί θόρυβοι θα φτάνουν με χαμηλότερη ένταση. Ταυτόχρονα θα ανεβάσουμε την ένταση της τηλεόρασης μας, ή του ραδιοφώνου ή κάποιου στέρεο, προκαλώντας μια τεχνητή ένταση με οικείους ήχους( μουσική, πρόγραμμα τηλεόρασης- ραδιοφώνου) ως προς το κατοικίδιο μας, με σκοπό την κάλυψη των κρότων που προκαλούνται από τα βεγγαλικά.
Η ένταση φυσικά που θα δώσουμε στις οπτικοακουστικές συσκευές θα είναι μέχρι τον βαθμό που βλέπουμε ότι ο σκύλος μας δεν ταράζεται.
Φυσικά στο πρόγραμμα της τηλεόρασης καλό θα είναι να μην επιλεγεί ζωντανή μετάδοση της Αναστάσεως όπου θα υπάρχουν ήχοι από βεγγαλικά, διότι είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει την κατάσταση που βρίσκεται ο σκύλος μας.

Οι παραπάνω οδηγίες δεν αποτελούν θεραπευτική μέθοδο για την αντιμετώπιση της κροτοφοβίας.

Λεωνίδας Μουτάκης
Εκπαίδευση & Συμπεριφορά σκύλων
www.leonidasmoutakis.gr
leonsitia@gmail.com
6972104013


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις