Σκύλος σε αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα; ΠΟΤΕ!!!

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες είναι αρκετά ανεβασμένες. Εκεί που περπατάω στον δρόμο μου βλέπω ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο με κλειστά παράθυρα και μέσα σε αυτό υπάρχει σκύλος!

Μία πολύ σοβαρή ένδειξη για το ότι, η θερμοκρασία έχει ανέβει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι το κρέμασμα της γλώσσας του σκύλου και το έντονο λαχάνιασμα. Με αυτόν το τρόπο αντιλαμβανόμαστε ότι, δεν υπάρχει πηγή δροσερού αέρα (AIR CONDITION). Η θερμοκρασία στην καμπίνα αυξάνεται σε ελάχιστο χρόνο κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο για το κατοικίδιο μας.

Τι θα έκανα;
 Τα παρακάτω που θα γράψω είναι προσωπικές μου επιλογές και απόψεις! (αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει οδηγία από τις αρχές του κράτους)

Σε πρώτη φάση ελέγχω αν είναι οι πόρτες κλειδωμένες. Αν δεν είναι, τότε βγάζω τον σκύλο έξω από το όχημα και τον πηγαίνω σε μέρος σκιερό, ενημερώνοντας την αστυνομία 100 για το συμβάν.
(Μπορεί να με κατηγορήσουν για κλοπή)

Σε δεύτερη φάση, αν είναι κλειδωμένο τότε καλώ άμεσα το 100, δίνω τα στοιχεία μου, την τοποθεσία, και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος που πρόκειται να προχωρήσω σε θραύση τζαμιού για την διάσωση του σκύλου. Ζητάω από τους περαστικούς αν υπάρχουν να σταθούν ως μάρτυρες του περιστατικού, ή τραβάω με βίντεο την όλη διαδικασία. Περιμένω στο σημείο έως ότου φτάσει το περιπολικό της αστυνομίας και τους λέω τα πράγματα ως έχουν.

Δυστυχώς  αν παραμείνει ένας σκύλος μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου με κλειστά παράθυρα χωρίς κλιματισμό, τότε παθαίνει θερμοπληξία, πέφτει σε κώμα και επέρχεται ο θάνατός του.
Φυσικά υπάρχει η περίπτωση να με κατηγορήσει ο ιδιοκτήτης του οχήματος για φθορά της περιουσίας του, αλλά αν κριθώ αθώος ή ένοχος για τέτοια πράξη, οφείλεται ξεκάθαρα στην κρίση του εισαγγελέα.

Προσωπικά όμως θεωρώ χρέος μου και εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν, να προχωρήσω στην διάσωση του ζώου ανεξάρτητα από τις συνέπειες που μπορεί να υποστώ και να με ταλαιπωρήσουν. Άλλωστε μια τέτοια πράξη, επαφίεται στα ιδανικά και τις αρχές που ασπαζόμαστε και με αυτές πορευόμαστε στο διάβα της ζωής!

ΠΟΤΕ ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ!!!

Λεωνίδας Μουτάκης
ΣΗΤΕΙΑ Κ9
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΚΥΛΩΝ
Μέλος της Sam's Field TRAINERS TEAM


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις